Top 5 naprave za osenčenih območjih in pomembne informacije

Published on Author admin
hbfd


Prej smo govorili o najbolj primerne rastline za kraje z veliko sonca. No, danes bomo zapustili nekaj nasvetov in idej za tiste, ki imate senčni vrt.
Včasih so naši vrtovi zaprta na mnogih področjih, kjer je sonce praktično nična ali zelo intenzivno. To ne pomeni, da nimajo vrt poln cvetja, ki dajejo življenje v našem domu. Torej imate nekaj Ideje za gojenje svoje vrtove, terase in balkone.

 

Cvetje v senci

Ne le cvetje, ki potrebujejo sonce krasijo naše domove in vrtove. To je napačno prepričanje, da so rože le sončnih in toplih podnebjih, saj tam obstaja neskončne idealna in naprave za senčnih mestih hladnejših podnebjih.
hg


Na primer, plemenite hortenzij rastline odtenek ali delno odtenek. Cveti spomladi in traja skozi topli sezoni, čeprav je veliko sonca. Ima velike cvetove, ki se razlikujejo po barvi in ​​okrasitev vrta.

 

Še en znan primer je znano, da vse gardenia. Ta zimzeleni grm lahko osvetli naše vrtove s svojo lepoto. To je zato, ker njeni intenzivni zeleni listi združene so te bele ali rumenkaste cvetovi dodali pridih elegance do katerega koli kraja. Poleg tega smo imeli tudi svojo nežno aromo.

kamelija Prav tako je rastlina, ki ADATA na toplih in hladnih podnebjih. V resnici, v zelo vročem podnebju je treba zaščititi pred soncem. Kjerkoli v senci, je kot nalašč za njo. Ob istem času, lahko izbirate med barvami, kot so rumena, roza ali rdeče strasti.

CGH


 

Grmi in senci dreves

Če želite v vašem vrtu grmovnice vključujejo, je tudi možno. In je, da nekateri Šimšir Te so kot nalašč za najtemnejših območjih.

To je zelo odporna trajnica in živi veliko let in se lahko merijo visoko do 6 metrov. Njeni listi so številni in svetla, in proizvajajo cvetje brez venčnih listov spomladi rumena.

Druga drevo ali grm je zelo priporočljivo Holly.  To Žlahtnost sivimi in zelenimi listi je lahko kot nalašč za elegantno vrt. Njegove rdeče jagode daje tudi poseben pečat v zimskem obdobju.

fg


 

Terase in balkoni

Prav tako se lahko odločite tudi, da se vaše lonce na terasah in balkonih z omejenim prostorom, ne da bi veliko sonca. 

Lonci in posode ni treba zaliti veliko, ko je območje mrk. Evaluad nekaj ur svetlobe ima svoj balkon in izberete rastline, ki se prodajajo v senci ali v senci.

yyxyhc


V tem primeru se lahko odločijo za begonije saj radi senco in dobro rastejo v lončkih. Izbirate lahko med široko paleto z različnimi cvetovi, barve, ipd Najbolj priporočljiv so rex Begonija (Z odtenki zelo zanimive), hibrid in tigra.

Prav tako lahko klanjajo za nekatere ivies da se prilagodijo tudi za življenje brez sonca. Pozanimajte se v vaši lokalni trgovini, ki je najbolj priporočeno za podnebje in jo postavite na terasi.

Priporočamo, da mešanje različnih rastlin in stikal barve za ustvarjanje eksplozijo barv in narave, čeprav je sonce malo. 

 

slike: Wikipedia.org; Facilisimo (Moreno2006, marjose, slalour, rafael_luis)