Naš pes je bil zastrupljen, kaj naj naredimo?

Published on Author admin
b proti


 

Ena izmed najbolj pogostih nesreč v veterinarji so majhne zastrupitve v naših hišnih ljubljenčkov. In da se lahko včasih zastruplja zaužitje ali vdihavanje drgnjenje  nekaj pokvarjeno hrano ali kaj narobe. Okrasne rastline, čokolada, sirup ali celo pesticidi so nekateri od izdelkov, ki lahko povzročijo zastrupitev našega psa.

 

Vaš odnos je najpomembnejši

Za morebitne težave, ki jih imamo ljubljenčka, odnos, ki ga lastnik sprejme bo bistvenega pomena. Če smo se nam živčen, bo videl, da je nekaj slabega dogaja in živce, se spremeni tudi. Zato morate ravnati mir, vedrino, kot da se ni nič zgodilo, uravnotežen, razumno in strukturiran način.

Naša reakcija bo ključnega pomena, saj je včasih škodljivo izdelek je zelo strupen in shranite vaše življenje je odvisno od nas. V mnogih primerih bo naš odnos in vedenje tako pomembno kot tisto, kar veterinar opravlja v poizvedbi.

djryft


 

Znamenitosti

Prva stvar pred zastrupitvijo Prav išče, kaj jo je povzročilo. Morda je naš pes pojedel ali vdihniti zdravilo, pokvarjene hrane ali kaj neužitnih po nesreči.

Če ugotovite, kaj ste jedli, Preberite nalepko. Ponavadi dajo na izdelke storiti v primeru zastrupitve ali nepotrebnega vnosa. In to bo, da bodo pripravljeni na simptome, ki prihajajo. Vzemite posodo z oznako k veterinarju, tako da se vašo pomoč, strokovno diagnozo.

xn


 

Če ne najdete paket, pristop psa vonj mu, naj ga v usta... mnogi izdelki so značilne vonjave in lahko sledi v ustih. Poglej na podstrešju ali garaži bi lahko tam zadevni proizvod.

 

Vrste zastrupitve

Vaš pes ima lahko vdihavanju ali kaj podobnega in je bil zastrupljen z zaužitje ali stik koža.

V prvem primeru, in sicer, Inhalacijska, je najbolje, da se v mestu na prostem s sedanjo.

Če ima izdelek stiku s kožo, Idealno bi bilo, da mu kopel tople vode čiščenje vseh prizadetih območij, vključno z ustnim in očesne sluznice.

Če je bil izdelek zaužijejo, potem lahko izzivati ​​bruhanja. Ta praksa bo potekala, če so jedli, je neke vrste insekticid ali zelo strupena. To se bo zgodilo, če ste porabili nekaj minut od zaužijejo in naše kosmate zavesti.

NFCG


 

To lahko nastane z vodo in soljo ali žlico vodikovega peroksida. Si je treba vedno narediti z nekaj žlico, ne v velikih količinah tekočine, kot so mleko, vodo, itd Bruhanje, se ne bi smeli pride, če je zaužitju izdelka jedka ali žival je močno spremenila.

 

Veterinar, ki je bistvenega pomena

Ne glede na vrsto in stopnjo zastrupitve, je treba te prakse je na poti k veterinarju, to so nasveti za hitro delujejo in se izognili resnejše težave, vendar pa iti k specialistu, brez ne.  

FNC


 

ga premakniti v najkrajšem možnem času se bo bistveno nadaljevati proces razstrupljanja in stabilizirati naš malček.

Važno je, hitro, tiho in mirno delovanje. Ne izgubite živcev in pospeši k veterinarju takoj, ko lahko.




 

slika:Facilisimo / pilucaaaaa; lavanguardia.mobi; elrinconderayodeluz.blogspot.co.uk; elgustodesaber.wordpress.com

 

vir: guioteca.com; aperrados.com; petmd.com; pets.webmd.com