Ali je prav, da spati z lučjo na?

Published on Author admin
slika 0


Sodeč po študiji, ki se opravlja v Ohio State University - ga profesor nevroznanosti in psihologije Randy Nelson - Da, veliko.

So časi, ne da spati bolj čutimo bolj spočit / kot. To je zato, ker Več dejavnikov vpliva na naše ostale, kot je omenjena uporaba mobilne preden zaspi.

Drug razlog je, po tej raziskavi, nočna lučka, da povzroči določena področja možganov sprejema signale v temi niso ustvarjeni, ki lahko pojasni odnos med izpostavljenostjo svetlobi ponoči in depresiji.

Študija je analizirala vlogo med spanjem na fotobčutljive celice mrežnice, ki niso vključeni v viziji, ampak zaznavanje svetlobe in pošiljanje sporočil v dele možganov, ki nadzorujejo čustva in razpoloženje.

Tako so opravili luči različnih barv število hrčkov, da nato analizirali svoje obnašanje. Po mnenju avtorjev, rezultati - si lahko preberete spodaj - se lahko prenese na človeka.

Torej Študija je ugotovila

Če želite čim več počivati, in zbudi dobre volje zjutraj, ena od stvari, ki jih je treba storiti, je spanec v popolni temi. V primeru, da potrebujete malo svetlobe iz katerega koli razloga, mora biti rdeče ali topla barva.

Zakaj? ker izpostavljen modre ali bele svetlobe med spanjem To negativno vpliva na razpoloženje (Za razliko od prejšnjih barve).

Glede na rezultate je priporočljivo, saj zaradi drugih razlogov,izognili spanje z lučmi, kot so televizija, mobilni telefon ali računalnik vklopljen, Običajno to počnemo iz malomarnosti ali temeljito.

To naredi veliko smisla potem, da strokovnjaki pogosto priporočajo, da se pred spanjem, se uporabljajo te naprave.

Vir: http://eslasalud.com/afecta-al-animo-dormir-con-luz/